Випуск місіонерської школи «Голос надії»

16.05.2024
0
737

14 травня 2024 року в м. Сколе відбувся випуск чергової групи студентів місіонерської школи «Голос надії». Це 12 молодих людей із різних регіонів України, які протягом 8 місяців опановували богословські та практичні дисципліни, зокрема гомілетику, герменевтику, місіологію, пасторологію, есхатологію, пневматологію, огляд різних книг Біблії, огляд релігій світу, історію церкви, християнську етику, медіаслужіння, душпастирське служіння, а також пройшли курс школи практичного євангелізму.

Урочисте богослужіння, присвячене закінченню навчання, відвідали служителі УЦХВЄ, зокрема, старший пресвітер Львівщини Володимир Якимів, керівництво місії — директор Микола Синюк, його заступники Віталій Онищук та Євген Мельничук, відповідальний за місіонерську працю на Житомирщині Сергій Тарасюк, а також батьки випускників.

Студенти висловлювали свою вдячність керівництву місії та директору школи Івану Онисіву, служили співом та грою на музичних інструментах. «Впродовж навчання Господь працював над кожним із нас. Кожен із нас змінився, і ці зміни видно» — кажуть випускники місіонерської школи.

Микола Синюк мотивував майбутніх місіонерів спішити до вічної цілі високого поклику Божого в Христі Ісусі: «Апостол Павло свого часу сказав: «Моє життя — то Христос!» У нього з’явилася нова ціль. Є земні цілі — стати чемпіоном у спорті чи досягнути вершин в науці. Але є вічна ціль, заради якої варто боротися».

Віталій Оніщук надихав бути добрим воїном Ісуса Христа, цитуючи Послання до Тимофія: «Отож, сину мій, зміцняйся в благодаті, що в Христі Ісусі вона! А що чув ти від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, що будуть спроможні й інших навчити. А ти терпи лихо, як добрий вояк Христа Ісуса! Бо жаден вояк не в’яжеться в справи життя, аби догодити тому, хто військо збирає».

Володимир Якимів закликав випускників постійно шукати зустрічі з Ісусом Христом, шукати Його помазання у Писанні, у молитві, у таємній кімнаті, у зібранні святих.

«Перед вами новий етап життя і служіння, — зауважив Сергій Тарасюк. — Дуже хотілося б, аби в усіх сферах вашого життя ви подобалися Богу. Прикладайте зусилля для цього. Нехай перед вашими очима буде написаний портрет християнина, до якого потрібно прагнути».

Випускників спрямують на місіонерські точки «Голосу надії» та «Доброго самарянина» у Сумській, Полтавській, Рівненській, Чернігівській та Львівській областях.

Фото Віктора Мокійчука

Більше фото — на сторінці місії у Facebook 

 



Додати коментар

Пожертвувати