Звітно-виборна конференція Міжнародної асамблеї християн віри євангельської

30.09.2018
0
422

25-27 вересня 2018 року у домі молитви церкви «Філадельфія» відбулася звітно-виборна конференція Міжнародної асамблеї християн віри євангельської (МАХВЄ). До Києва приїхали глави п’ятидесятницьких церков із 14 країн Східної та Західної Європи, Америки та Азії.

Відкрив конференцію президент МАХВЄ, старший єпископ Церкви ХВЄ Молдови Віктор Павловський, який повів делегатів у молитві про благословення і Боже відкриття для учасників конференції.

Вітаючи гостей в українській столиці, старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, наголосив на важливості братнього спілкування: «Ісус зібрав учнів із різними характерами, амбіціями, мріями, і три з половиною роки найкращий у світі учитель навчав їх одному — спілкуванню та братній любові. Нехай наше спілкування тут, в Україні, де сьогодні велика свобода, великі можливості і перспективи для церкви, буде приємною жертвою для нашого Спасителя», — побажав старший єпископ.

Радість із приводу того, що міжнародна п’ятидесятницька спільнота проводить конференцію в Україні, висловив також старший єпископ УВЦ ХЄВ Василь Райчинець. Він наголосив на тому, що Божа Церква, незалежно від країни і обставин, має єдність, і це особливо приємно усвідомлювати.

Заключну проповідь на урочистому вечірньому служінні виголосив віце-президент МАХВЄ начальствуючий єпископ Російської церкви ХВЄ Едуард Грабовенко. Він говорив про кризу у житті служителя та житті членів церкви на основі 11 розділу Євангелії від Івана (історія про смерть та воскресіння Лазаря).

«Нерідко ми живемо критеріями загублених можливостей і відкладених надій… Скільки сьогодні загублених покликань є у церквах?» —  риторично запитує  спікер. У час, коли у служителя опустилися  руки, головне не «оселитися» у долині скорботи. «Бог приходить не тому, що ти віриш, а для того, щоб ти повірив!» — підкреслює Едуард Грабовенко. Він закликав  присутніх ніколи не зупинятися у своєму слідуванні за Господом.

Співом на урочистому зібранні послужив молодіжний хор церкви на вул. Кар’єрній, 44 та Анатолій Коренівський. Ведучим  служіння був перший заступник старшого єпископа, пастор церкви «Філадельфія» Анатолій Козачок.

Міжнародна Асамблея Християн Віри Євангельської зростає кількісно. 26 вересня 2018 року конференція розглянула заяви про вступ, що надійшли від національних п’ятидесятницьких церков різних країн.

Звітно-виборна конференція тривала до 27 вересня. Делегати взяли участь у семи сесіях, панельній дискусії та низці інших заходів.

chve.org.ua



Додати коментар

Пожертвувати