«Дім, у якому живе Бог»
Жіноча конференція Луцького регіону

31.10.2023
0
176

14 жовтня 2023 року в «Церкві Христа Спасителя» м. Луцьк відбулася жіноча регіональна конференція, яка зібрала близько чотирьохсот учасниць. Спікеркою заходу стала Людмила Бендус, директорка Департаменту жіночого служіння УЦХВЄ.

Захід відвідали служителі місцевої євангельської громади. Серед них — Євген Мельничук, який привітав присутніх та побажав кожній жінці мудрості. Голова ВОУЦХВЄ єпископ Михайло Близнюк запитав делегатів про важливість таких зустрічей та наголосив, що підтримуватиме проведення подібних з’їздів. Побажав, щоб сестри на Волині були завжди «милі Богу» та «шановані між людьми».

Діна Рибак, відповідальна за жіноче служіння у ВОУЦХВЄ, у своєму виступі закликала делегаток завжди мати відкрите серце до Слова та добрих справ.

Своїм досвідом та свідченням поділилася Марія Міщук. Хвороби, невдачі та особисті переживання мають зробити нас сильнішими, якщо ми з Христом — висновок її історії.

Людмила Бендус викладала про те, як збудувати дім, у якому буде жити Господь. «Бог не обов’язково такий, яким ми Його уявляємо. Але живе він не в пишному та гордому, а в зламаному, упокореному, смиренному серці» — сказала вона. — У вихованні найкраще спрацьовує власний приклад, а тому ми не навчимо своїх дітей слухатися нас, якщо не будемо слухняні Богу й чути Його з першого разу. Слухняність — це робити не те, що нам подобається і приносить задоволення, а те, що потрібно або просять. Змовчати — коли хочеться кричати, любити — коли хочеться ненавидіти...»

Сьогодні багато болю, але доповідачка надихала не впадати у відчай: «У житті, в якому є біль, значно більше Божої благодаті. Жінки, які прив’язали себе до Божого слова, правильно бачать у своєму житті, а тому навіть у найскрутнішій ситуації побачать щось добре, а зациклені на собі — навіть у добрі будуть нарікати...»

Усі присутні прочитали уривок із Писання, а саме текст із «листа радості» апостола Павла до филип’ян (4:4-9) та розмірковували про радість, лагідність, яка відома чи невідома тим, хто поруч із нами, та про що варто турбуватися, а про що – ні. А також пройшли психологічний тест, щоб перевірити, чи всі риси характеру збігаються з плодами Духа.

Спікерка порекомендувала книги, зокрема «Просто християнство» Клайва Льюїса, та інші. Протягом дня учасниці могли поставити будь-яке запитання доповідачці анонімно та отримати відповідь.

vhve.com.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати