«Тож ідіть, і навчіть всі народи»
Конференція місіонерів Житомирщини

17.06.2024
0
149

15 червня 2024 року на території табору «Юність» поблизу Малину відбулася конференція служителів та місіонерів Житомирської області. Майже 200 учасників з’їхалися для спілкування та навчання. Гаслом конференції стали слова Ісуса Христа: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів» (Мт.28:19-20).

Старший пресвітер Житомирського обласного об’єднання УЦХВЄ Іван Фещенко звернувся до присутніх зі словом підбадьорення та заохочення до ревного служіння. «Ми постійно молимося про те, щоб у тій справі, за яку переживаємо, був успіх. А від чого він залежить?» — з таким питанням звернувся він до слухачів. На основі біблійних текстів пастор закликав дати волю Святому Духу, мати віру, наполегливість та самозречення.

Пастор олевської церкви «Спасіння» Ярослав Шут переконував присутніх не зупинятися в служінні: «Кожен повинен виконувати свою роботу, а Бог виконає через нас Свою».

Пастор церкви «Світло Євангелії» Сергій Тарасюк наголосив на задачах Церкви, а саме: виконувати доручення Христа, благовістити, щоб люди спасалися, «бо велика радість є у спасінні».

Головним спікером конференції був старший єпископ УЦХВЄ Анатолій Козачок. Він проповідував на теми «Етика служителя» та «Місія Церкви в Україні».

У першій частині навчання старший єпископ зауважив: «Сенс не в тому, щоб отримати титул, а в тому, щоб виконати своє служіння. Біблія говорить про це так: щоб у мене правильно розвивався характер і формувалася етика, я маю прагнути не позиції, а служіння. Ніколи висока етика не проросте в мені, якщо я замість служіння сконцентруюся на владі».

У другій частині семінару Анатолій Козачок зауважив чотири речі, які мають бути в церкві, а саме: атмосфера, якість послання, душеопікунство і місія. «Ці речі взаємопов’язані: яка атмосфера в церкві, так буде відбуватися і євангелізація. Має бути атмосфера прийняття, атмосфера навчання, атмосфера любові. Після служіння ми можемо підбадьорювати один одного, виявляти дружелюбність, а це вже душеопікунська праця. Маємо дбати про актуальність послання. Актуальність послання полягає в місії Церкви бути світлом для світу, показувати любов Христа через проповідь Євангелії, особистий приклад. Ця місія випливає з Великого Доручення Ісуса Христа: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів (Мт.28:19-20)» — підкреслив спікер.

Співом під час конференції служив гурт із церкви смт Нова Борова. Також були звершені молитви за Україну, за потреби, за служителів.

Олена Кузнєцова, chve.org.ua

 



Додати коментар

Пожертвувати