«Марафон добра»

27.08.2020
0
609

Незважаючи на безліч обмежень, пов’язаних з карантином, роботи у нас не зменшилося. Ми вдячні Богові за нові можливості, які з’явилися в цей важкий для багатьох час.

Літо розпочалося не з дитячих таборів, як було багато років поспіль. Поки діти сиділи вдома на карантині, ми шукали сім’ї, які найбільше потребували нашої допомоги: закупити продукти, ліки, одяг, предмети гігієни. Це і було нашим служінням майже весь літній час. Відвідуючи людей, ми також підбадьорювали їх Божим Словом. Таким чином ми з багатьма познайомилися і продовжуємо спілкуватися. Є люди, які просять приходити частіше, адже їм цікаво більше дізнатися про Бога. Вони мають запитання та молитовні прохання. Слава Богу за відкриті серця. Плануємо не зупинятися, адже ще так багато тих, хто потребує Божого зцілення для своєї душі.

Карантин не зупинив підліткового служіння. Адже майже в кожного з них є інтернет, тож ми стали бачитися і спілкуватися навіть частіше, ніж раніше. Спочатку проводили біблійні вікторини та інші конкурси. Останній місяць всі підлітки району взяли участь в організованому нами «Марафоні добра». Вони отримували різні цікаві завдання, спрямовані на виховання співчуття. Діти брали приклад з Ісуса Христа, щоб ставитися до інших так, як це робив Він. Провідували стареньких, допомагали їм, вчилися дякувати, проявляти щиру любов та шану до батьків. Також підлітки вчили напам’ять вірші з Біблії, вчилися робити приємні сюрпризи оточуючим. Серед завдань було «Створити підбадьорююче оголошення і розвісити по місту/селу». Діти писали: «Посміхнися, Бог любить тебе!» або «Будьте щасливими!». Усім було дуже цікаво брати участь. Захід дав змогу відчути, як це приємно — ділитися своєю добротою з іншими.

У серпні ми розпочали зустрічі з підлітками вже не онлайн, а вживу, як раніше. Іноді в домі молитви, іноді на подвір’ї, іноді на стадіоні. Ми разом співаємо, молимося, роздумуємо над тим, як чинити згідно з Божим Словом в різних ситуаціях. На ці зустрічі часто приходять і молодші братики та сестрички підлітків.

Ми вдячні Богу за підлітків, які прийняли рішення служити Йому, які охоче працюють з нами по селах. Бачимо в них великий потенціал та молимося, щоб кожен знайшов особисте покликання. А тим часом, вони співають, проводять конкурси, грають на гітарі і навіть проводять заняття.

Зовсім недавно ми вирішили провести для підлітків з’їздну зустріч. На неї з’їхалось близько 35 дітей з Пирятинського та Гребінківського районів. Вони мали змогу ближче познайомитися один з одним, відпочити разом та духовно збагатитися. Темою зустрічі була «Праведність». Мали за мету розповісти про Бога, Який Сам будучи праведним і досконалим, поклав Своє життя за нас, щоб ми мали праведність в Ньому.

Ще одною гарною можливістю послужити є місцева євангелізаційна газета «Жива надія». Ми кладемо її до поштових скриньок, розносимо по хатах. У вільні від зустрічей з підлітками дні ми йдемо вулицями, роздаючи газети та спілкуючись з людьми. Багато людей вже знайомі з цим виданням і не відмовляються.

Нещодавно в наших церквах відбулося святкове дійство водного хрещення. Молоді та старші, новонавернені та діти християн входили в заповіт із Богом. Серед них була дівчина, яку знаємо змалку. Спочатку вона відвідувала уроки недільної школи, потім — підліткові зустрічі, а останніми роками сама допомагала нам на таборах і євангелізаційних заходах. Вдячні Богові за її щиру віру, закладену з дитинства і збережену до цього часу.

Якщо все буде добре, з осені розпочнемо зустрічі і з молодшими дітьми. Спершу проведемо одноденні табори, щоб зібрати їх, і розпочнемо уроки. Це означає, що ми будемо майже щодня зайняті дітьми та підлітками. На зустрічі чекають 5 сіл з дітьми і 8 з підлітками. Враховуючи, що в нас одна команда на ці два служіння, то будемо добре завантажені працею.

Ми вдячні за молитовну підтримку і просимо продовжувати молитися за всіх цих дітей, підлітків, дорослих та літніх людей.

Тетяна Маринич, Полтавська область, уривок з листа



Додати коментар

Пожертвувати