Три настанови Різдва

22.12.2020
0
646

1. Сам Бог створює обставини, щоб спрямувати нас згідно зі Своєю волею

«І трапилося тими днями, вийшов наказ царя Августа переписати всю землю… І всі йшли записатися, кожен у місто своє. Пішов теж і Йосип із Галілеї, із міста Назарету, до Юдеї, до міста Давидового, що зветься Віфлеєм...» (Лк.2:1-5).

Я вірю, що Бог може використовувати представників влади (і всіх інших людей) для того, щоб управляти певними обставинами. Візьмемо ситуацію з Різдвом. Йосип та Марія проживали на той час у Назареті, а Ісус мав народитися у Віфлеємі. І для цього був виданий наказ про перепис. Цю думку кесареві вклав Сам Бог.

Напевно, і в нашому житті є ситуації, коли Бог використовував певних людей, щоб зберегти чи спрямувати нас туди, де Він хоче бачити. Наприклад, багато років тому ми з мамою йшли біля музичної школи, і вона запропонувала мені там навчатися. Я погодився — і відвідував її 9 років, потім було музичне училище, де я почув про Бога й увірував у Ісуса Христа. Моя мама не думала, що так складеться, але Бог у свій час використав її для того, щоб привести мене до Себе.

Бог до кожного з нас каже: «Я Господь, Бог твій, що навчає тебе про корисне, що провадить тебе по дорозі, якою ти маєш ходити» (Іс.48:17). Наша доля в Його руках, і набагато легше жити, коли ми довіряємо Богові.

2. Бог знає час, коли й що має відбутися в нашому житті

«І сталось, як були вони там, то настав їй день породити...» (Лк.2:6,7).

Зверніть увагу: Марія не народила в дорозі, не родила в жодному з містечок, через які вони проходили. Скажу з досвіду, а в мене восьмеро дітей, що день народження дитини дуже важко точно передбачити. Звісно, ми знаємо приблизно, коли це має бути. Коли дружина була вагітною нашою наймолодшою донькою Соломійкою, а до визначеної дати її народження було ще два місяці, однієї ночі раптом прокинулися — і вже не заснули, бо почалися пологи. Цього передбачити ніхто, крім Бога, не міг.

Але Бог знає час, знає, коли, де і що має відбутися в нашому житті. Тому й Син Божий народився саме там і саме в той час, як було написано про Нього в Писанні за багато сотень років до цієї події. Іноді ми не все розуміємо з того, що відбувається в нашому житті. Ми не можемо всього раціонально пояснити. Але Господь пильнує за нашим життям, щоб усе виконалося в той час, який Він визначив.

У Посланні до римлян, 8:28, сказано: «І знаємо, що тим, хто любить Бога… усе допомагає на добре».  У Бога щодо людей є добрі наміри. І хоча ми не завжди можемо зрозуміти те, що з нами відбувається (іноді навіть може видаватися, що ми програємо, що все йде не так), але, оглядаючись назад і бачачи все не ситуативно, а в перспективі, ми розуміємо, чому так сталося.

Народження Божого Сина на цій землі — це велике Боже добро для кожної людини, бо найбільшим благом для нас  є спасіння нашої душі й вічне перебування а Царстві, яке Господь приготував для тих, хто повірив у Нього. Але від нас залежить те, чи любимо ми Його й чи віримо в Нього.

3. Бог надприродно діє в нашому житті

«А в тій стороні були пастухи, які пильнували на полі, і нічної пори вартували отару свою. «Аж ось Ангол Господній з’явивсь коло них, і слава Господня осяяла їх. І вони перестрашились страхом великим...» (Лк.2:8-14).

З’явлення ангелів пастухам було чимось надприродним. Та й саме народження Христа було неприродним. Він народився від Діви, що, на людський погляд, неможливо. Сама Марія не могла зрозуміти, як це станеться, але довірила своє життя Богові.

Буває безліч ситуацій, із якими нам, людям, дуже складно впоратися природним шляхом. Але Бог діє надприродно. Для Нього немає нічого неможливого. Він знає, як захистити тебе. Бог знає, якими будуть твої обставини і як Він проводитиме тебе через них.

Власне, якщо взяти Євангелію, то на кожній сторінці ми зможемо прочитати про надприродну дію Бога. Ми читаємо про жінку, яка витратила всі природні ресурси, щоб стати здоровою, — але це не допомогло. Та коли вона підійшла до Христа й торкнулася до Нього, то отримала бажане. І якщо нині ми віримо Богу — Його надприродна сила стає явною для нас.

Та найбільша Його сила — це сила спасти нас від усякого гріха. Для цього Він і народився на цій землі. Людина не може сама звільнитися від гріха, бо його влада більша за силу волі людини. Тому якщо ти перебуваєш у постійному круговороті «грішу — і каюсь, каюсь — і грішу» і не маєш свободи, знай: Ісус має прийти у твоє життя. Відкрий Йому серце й прийми Його вірою, щоб побачити у своєму житті надприродне.

Михайло Роман



Додати коментар

Пожертвувати