Чотири настанови для року, що настав

13.01.2023
0
527

Рік пройшов і ми навіть уявити не могли, що він буде таким. Настав новий рік, повний невідомого. Ми не знаємо точно, яким він буде, але мусимо знати, яким буде наше ставлення до прийдешніх подій. Не обов’язково знати, що буде, але потрібно знати, куди рухається твоє життя, який твій пункт призначення. І поки в дорозі, займайся важливими справами. Ось кілька рекомендацій:

1. Будь смиренним (Як.4:6-7).

У Біблії ми бачимо особливу прихильність Бога до смиренних людей і особливу відразу до гордих і пихатих. Писання вчить: хто підноситься буде впокорений, а хто впокорюється — піднесеться; Бог понижує пишного, а смиренному — допомагає; Бог перебуває зі зламаним та упокореним серцем. Врешті-решт Він Сам дав приклад, втілившись в образі дитини. Смирення означає поступатися своїм заради чужого, людським заради божественного. Це відкриває дорогу Його силі і шляхам благословення.

2. Будь людяним (1Петр.4:8-10).

Будуй стосунки з іншими — це так просто і так складно водночас. Це передбачає поступливість власними інтересами і навіть інколи самовідречення, але без цього ніяк. Будьмо гостинними, служімо один одному. Скільки людей побували за минулий рік у тебе в гостях? Як часто ти ходиш в гості до інших? «Це ж витрати!» Звичайно, служіння без витрат — це не служіння, а робота. Стосунки завжди передбачають жертви.

3. Будь щедрим (Пр.11:24).

Щедрість — це характерна риса Бога, і питання навіть не наявності ресурсів. Щедрість — це не про величину твого гаманця, це про величину твого серця. Щедрість можливо й зробить тимчасово біднішим твій рахунок, але збагатить тебе зсередини. Врешті-решт, щедрість — це сіяння у майбутнє. Віддавай та ділися — це допоможе тобі прожити рік правильно.

4. Будь оптимістом (Фил.2:14).

Скарги та нарікання відштовхують від тебе і людей, і Бога. Нікому не хочеться мати спільність із вічним скиглієм. Бог застерігає від ремствування і постійного невдоволення власною долею. Навпаки, ми маємо плекати в собі вдячність, радість і оптимізм. Дочитайте Біблію до кінця — там усе завершиться хеппіендом!

Валентин Ярошенко

 



Додати коментар

Пожертвувати