Встати — суд гряде!

30.04.2023
0
482

«Він визначив день, коли має справедливо судити цілий світ, через Мужа, що Його наперед Він поставив, даючи віру всім, воскресивши Його з мертвих!» (Дії 17:31).

Ми ще під враженнями святкових днів, а саме — свята Перемоги воскресіння. Маємо усвідомлювати, що воскресіння Ісуса Христа — це не тільки нові обітниці живої надії, нетлінної спадщини, але й надзвичайно серйозне попередження всім. Воскресіння — це знак справедливого Божого суду в майбутньому.

Згідно з текстом — Бог «визначив день». Чи відмічали ви на календарі особливі дати, підкреслюючи їх, щоб не пропустити? На календарі Вічності Вседержитель поставив особливий знак: «Справедливий суд». Цей день відмічено, до нього ми невпинно наближаємося, незалежно від нашого бажання. Сім мільярдів землян крокують у напрямку зали під назвою «Справедливий суд».

Отже, маємо пам’ятати: воскресіння Христове — знак для цілого світу, що буде справедливий Божий суд! Атеїсти минулого висміювали християн за те, що їх змушують боятися страшного суду. Хочу запевнити — не буде страшного суду. Буде справедливий суд — погодьтеся, між цими поняттями велика різниця.

Чи може бути справедливий суд страшним? Так, для багатьох він буде страшним, адже Бог зважає не тільки на слово, вчинок (добрий чи поганий), але й на мотив — чому я так говорив, діяв, служив? Він діє справедливо, адже: «Справедливість та право — підстава престолу Твого» (Пс.89:14).

Про це мають пам’ятати служителі Церкви, політики, економісти, роботодавці — кожен, хто приймає рішення. Рішення справедливе, згідно з Писанням, чи рішення згідно з ситуацією, згідно з власною вигодою, лукаве або для задоволення власних амбіцій.

Мабуть, найбільше нарікань у суспільстві на корумповані суди: «несправедливого чинять в суді за хабар справедливим, а праведність праведного усувають від нього»  (Іс.5:23). Бог — справедливий Суддя! «Чи ж Той, Хто всю землю судить, не вчинить правди?» (1М.18:25).

Чи можна щось змінити, очікуючи того дня, коли будуть відкриті судові книги? (Об.20:12). Так, а саме — змінити статус, із засудженого на помилуваного й прощеного Ісусом Христом. Воскреслий дав можливість через віру в Нього стати дитиною Божою, адже віруючий у Нього не приходить на суд (Ів.3:18). Той, хто відкинув, не увірував — уже засуджений довічно й чекає оголошення вироку в залі «Справедливий суд».

Сьогодні воскреслий Ісус Христос — у мантії Адвоката й Захисника. У визначений Богом-Отцем день Він стане справедливим Суддею. Зміни свій статус — із засудженого на вільного через віру в Сина Божого!

Микола Синюк



Додати коментар

Пожертвувати