Новий рік по-новому!

22.12.2020
0
360

Не секрет — нам подобається нове. Нові ідеї, новий одяг, нові приємні знайомства, нові подорожі, нові враження… Щороку під завісу минулих днів і початку днів майбутніх ми говоримо згідно з шаблоном десятиліть: «З Різдвом Христовим! З Новим роком! Щастя, здоров’я!..»

Так що ж насправді нове з’являється в ніч із 31 грудня на 1 січня нового року? Як правило — новий головний біль після гостювання, нові проблеми з шлунком, якщо не попильнували за столом, нова дата на календарі, а все решта — без особливих змін.

Мінливий світ, політичні події, природні катаклізми, сусіди, знайомі — так було минулого й позаминулого років. Грип свинячий, грип пташиний, ковід — перша хвиля, друга хвиля, можливо, ще й третя… Звикаємо, нічого нового. Пережили, перетерпіли, прорвемося. Проте…

Ми не в силах змінити події, характери наших сусідів. Шеф на роботі такий само впертий, а теща… Отже, «нічого нового під сонцем», як говорили древні. Хоча не зовсім…

Є реальна можливість для радикальних змін. Якщо я не можу змінити ситуацію, що тисне на мене, я можу змінити своє ставлення до неї, я можу змінити себе. Коли? Зрозуміло — одразу після Нового року, із 2 січня, але то буде субота. Після вихідних зручніше. Краще з понеділка, хоча понеділок — день не дуже сприятливий… Це ми вже знаємо.

Справжні, нові зміни приходять не від зусиль нашої волі, не від регулярних занять спортом, не від порад друзів (професіоналів)— нове приходить від змін нашої духовної сутності. Скільки разів ми казали: усе, крапка, зав’язую. Але виявилося — розв’язую, продовжую, не можу подолати. Апостол Павло добре розумівся на цих речах. Ось що він каже: «…бажання добра в мені є, але щоб виконати те, того не знаходжу. Бо добре, яке хочу — не роблю, а зле, якого не хочу — роблю» (Рим.7:19). Вам це знайоме?

Ви хотіли б стати новою людиною? Серйозно! Ви хотіли б? Якщо так, то Бог вам у поміч! Саме Він, Господь наш і Творець, знає як і може принести справжні зміни у ваш внутрішній, духовний світ. Запросіть Його у своє життя, у свою непросту долю. «Як?» — запитаєте ви. Дуже просто. Коли ви дочитали до цих рядків, зупиніться, зайдіть у свою кімнату або просто відійдіть убік від інших людей і поговоріть із Богом наодинці. Це правда, ви можете з Ним поговорити.

Наприклад, прочитайте Богу оці слова вголос або пошепки: «Господи Боже, тут пишуть, що я можу поговорити з Тобою. Я кажу Тобі так: я грішник. Прости мої гріхи в ім’я Ісуса Христа. Я вірю, що Ісус за мене заплатив ціну своїх страждань, мук і смерті. Я обіцяю служити Тобі й триматися Твоєї дороги. Допоможи мені й підтримай мене. Визнаю тебе, Ісусе, своїм Спасителем і дякую Тобі за прощення моїх гріхів…»

Можете ще розповісти Йому про свою проблему, про те, що в Новому році ви хочете стати новою людиною. Бог точно вас вислухає, ви це відчуєте у своїй душі. Вважайте, що перший крок до справжнього Нового року вашого життя зроблено.  До речі, цей Новий рік з Христом ніколи не закінчується! Завтра, післязавтра, у понеділок і п’ятницю – він не закінчується.

З Христом пройдете всі перешкоди життєві — епідемії і пандемії, грипи й ковіди… Він обіцяє: «З Моєї руки вас не зможе взяти ніхто», а святий апостол Павло підтверджує в листі до римлян, у восьмому розділі: «Бо я пересвідчився, що ні смерть, ні життя, ні Анголи, ні влади, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, ні вишина, ні глибина, ані інше яке створіння не зможе відлучити нас від любови Божої, яка в Христі Ісусі, Господі нашім!» (Рим.8:19).

«А що далі?» — запитаєте ви. Далі — усе справді нове. Якщо вас зацікавило нове життя в Ісусі Христі, напишіть чи зателефонуйте нам у редакцію. Чекаємо на спілкування з вами.

Отож, нового вам Нового року! З народженням Христовим!

Микола Синюк

 



Додати коментар

Пожертвувати