Пасха — не похід до церкви, а сходження на Голгофу

22.04.2022
0
675

Я стояла біля вікна. З п’ятого поверху було добре видно довгу вервечку людей. Такі різні люди того дня йшли в одному напрямку — у церкву. Чистий четвер.

Я не могла відірвати свого погляду від дороги, яка раптом ожила. Мені хотілося заволати: «Люди, я також іду! Але не в церкву, а на Голгофу». Неподалік від мене на дивані лежав синок. Бабуся розмотувала бинти на його ніжці.

Ми тільки недавно повернулися з лікарні, де малюк отримав хімічний опік від неправильно поставленої крапельниці. Як результат — відкрита рана на нозі. Чоловік терміново готував документи, щоб швидше потрапити в опіковий центр. Важкий діагноз — плюс опік на додачу. Пасха, стогін і невинний погляд немовляти.

Бабуся мовчки ковтала сльози. Я впала на підлогу: «Боже, як Ти це міг допустити?! Краще б я, а не він! Як можна дивитися на біль, на рани свого невинного сина?»

А Бог не відповідав. Він вів мене на Голгофу, показуючи Своє серце — серце люблячого Батька. Він Той, Хто віддав Єдинородного Сина для нашого спасіння. Ісус був поранений увесь. Він — невинний, без гріха, брав на себе вину й гріх усього світу. У хресних мук була мета. «А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був… Його ж ранами нас уздоровлено!» (Іс.53:5).

З того року Пасха для мене стала назавжди іншою. Пасха — це Ісус, принижений, зранений, увесь у крові. Саме так. Про це не соромно говорити! У Його пролитій крові увесь сенс Нового Завіту. Це перемога, моє спасіння, прощення гріхів…

Через кілька днів ми потрапили в лікарню ще з однією проблемою. «Мамочко, тримайте руки малюка відтягнутими в сторони — робимо рентген», — медичні працівники машинально давали вказівки. У підвішеному положенні (як Ісус на хресті) малюкові зробили знімок.

Боже, а Ти годинами дивився, як люди жорстоко розпинали Твоє Дитя, щоб дати силу моєму синові перенести весь біль, дати йому щасливу вічність.

Бог допустив, щоб Ісус витерпів муки, тож дасть і тобі сили витримати твій біль. Він знає, що це таке й що ти відчуваєш. Він іде поряд і пропонує допомогу. Є сила в крові Ісуса Христа. У ній зцілення від багатьох фізичних і душевних ран. Він був принижений більше, ніж будь-яка людина, щоб тобі дати перемогу над твоїми ранами! Ісус переміг! Він Воскрес! Ти віриш? Тоді зійди на Голгофу.

Віра Радіонова



Додати коментар

Пожертвувати