Пошук

28.06.2022
0
610

Людина від самого дня народження в пошуках… Маминої руки, улюбленої іграшки, добрих друзів, нових країн і нових пригод, кращої долі та… – пошуки продовжуються.

Духовний і політичний лідер древності, цар і пророк Давид заохочував: «Шукайте Господа…» (Пс.105:4). Навіщо?

Начальник митниці Закхей мав усе й багато, але шукав Христа, щоб побачити, хто Він? Ірод шукав, «сподівався побачити чудо яке, що буває від Нього». Дехто шукав, щоб убити Його. Багато хто мав прагматичний підхід – ще раз смачно пообідати хлібом і рибою, а потім зробити Його царем (працювати не потрібно – Він намножить хліба й риби).

Ти сьогодні в пошуках? Щастя, долі, нареченої, заробітків, порядних компаньйонів у бізнесі? Пошук – це процес, що передбачає можливість стати ближче!.. Шукай Христа – біля Нього будуть саме ті, хто тобі потрібен.

А потім станеш так близько, що зможеш доторкнутися до Нього й одужати (див. Мт.9:21), і зрештою – з’єднатися, щоб сказати з апостолом Павлом, що «уже не я живу, але у мені живе Христос» (Гал.2:20).

Кінцевий результат пошуку – перебування в Ньому. А це означає – принести багато плоду (див. Ів.15:5). Саме від перебування в Ньому, а не просто від перебування в членстві церкви, у хорі чи в проповідниках, місіонерах залежать довершеність наших пошуків і блаженство поєднання з Христом.

«Шукайте Господа, коли можна Його знайти…» Як правило, нам завжди не вистачає 5-10 хвилин…

Микола Синюк



Додати коментар

Пожертвувати