Євангелія оптимізму

30.12.2021
0
295

Останніх два роки ми живемо у стресовій ситуації. Страшна та смертельна хвороба, яку не знаємо як лікувати і як правильно від неї вберегтися. Карантин та серйозні обмеження в пересуванні. Спад економіки та втрата роботи. І до усіх тих проблем додається неоднозначна реакція щодо вакцинації, яку не усі визнають…

І якщо подивитися на рік, який закінчується, на настрої та стан людей, то не буде помилкою, коли скажу, що цей рік можна охарактеризувати одним словом: «страх».

Так, саме страх сковує сьогодні значну частину людей. Нині часто можна почути повні страху та невпевненості слова про те, як диявол у вигляді світової змови, очоленої світовими лідерами, фінансистами та мільярдерами, готує світ до чипізації та печатання. Про те, що вакцинація та кюаркоди це і є печатка 666. Про те, що скоро не можна буде ні купити ні продати. Про те, що нас готують вбити через 5 джі антени чи вакцинацію. Що хочуть керувати нашою свідомістю через блютузи та мобільні телефони… Люди розповсюджують різну нісенітницю, напівправду та відверту брехня, яка сіє тривогу та страх.

Одним словом, закликають людей готуватися до найгіршого.

Іван Богослов у книзі Об’явлення каже: «А лякливим, і невірним, і мерзким, і душогубам, і розпусникам, і чарівникам, і ідолянам, і всім неправдомовцям, їхня частина в озері, що горить огнем та сіркою, а це друга смерть!» (Об.21:8).

Тут є дивне слово: «лякливим…». Серед страшних гріхів, які перераховуються у цьому тексті, першим стоїть гріх страху. Це трохи дивно, бо зазвичай ми не вважаємо страх та лякливість аж чимось таким негативним. Але для Бога це серйозна причина закрити двері до раю християнам-боягузам.

Однією з головних причин приходу Ісуса Христа на землю було бажання небесного Отця забрати отой страх, дати надію та впевненість, вселити в душі людей оптимізм. Тому Новий Заповіт і називається Євангелією, що в перекладі означає «добра новина».

Слово Боже каже, що страх є зброєю диявола. Бог, навпаки, підбадьорює нас у смутні часи, а не лякає. Ісус часто звертався до своїх учнів в моменти страху: «Не бійтеся!»

Ляклива людина не може бути дитиною Божою. Таку людину скоріше треба називати невіруючою. Бо вона не довіряє Ісусу Христу та Його обітницям.

Апостол Іван так каже про любов Божу і страх: «Любов удосконалюється з нами так, що ми маємо відвагу на день судний, бо який Він, такі й ми на цім світі. Страху немає в любові, але досконала любов проганяє страх геть, бо страх має муку. Хто ж боїться, той не досконалий в любові» (1Ів.4:16-18).

Тому хочеться щоб цей непростий рік залишився у нашій пам’яті не як рік страху чи тривог, а як час, коли Господь хоче нам нагадати про Свою присутність та готовність прийти на допомогу, потішити, підбадьорити.

Не слухаймо диявола, який підкидає нам різні страшні новини та прогнози, а чуймо ніжний голос Божого Сина, що звертається до нас: «Не бійся! Я з тобою! Я допоможу, підтримаю, підбадьорю!»

З новим роком вас! Роком віри, любові та надії!

Юрій Вавринюк



Додати коментар

Пожертвувати