Четвертий переїзд

22.11.2019
0
392

Ми з дружиною Тетяною і трьома дітьми у 2012 році переїхали (вже вчетверте) на нове місце у с. Підвербці де до сьогодні живемо і працюємо, а також служимо в сусідньому с. Гарасимів. За цей час там відкрилася церква, яка налічує 9 людей. А у Підвербцях нас — 14 чоловік.

Коротко опишу нашу працю.

Постійно роздаємо газети «Вірую» та іншу літературу. Чинимо діла милосердя, адже у селі всі все про всіх знають — тому з самого початку вирішили менше говорити, а більше ділами проповідувати. Хочу сказати, що це має велике значення. Люди часто звертаються за допомогою і ми намагаємося допомогти. Хтось нас картає, мовляв, вам на голову хочуть сісти і користуються вами, але я на це мало звертаю увагу, бо нам самим добре на душі від цього. З нашого боку допомога ближнім — це мізерне «дякую» Спасителю за Його милість.

Ще я відповідальний за євангелізації у нашому районі. Організовуємо їх у клубах, школах, на відкритих місцях, але бачимо, що особистого євангелізму ніщо не замінить. Тому продовжуємо проповідувати «від серця  до серця».

А також на обласному рівні організували школу євангелізму і проводимо навчання по церквах. Намагаємося підняти незадіяний потенціал церкви, аби християни загорілися бажанням проповідувати Євангелію Ісуса Христа. З цією програмою були вже в кількох областях України і навчили понад тисячу братів та сестер. Студенти проходять практику на вулиці, і є багато свідчень, коли люди з нами молилися, приймаючи Ісуса Христа. Тому наша ціль — навчити якнайбільше християн проповідувати. Нещодавно мали таку школу у столиці у місіонерській школі Ростислава Шкіндера. До кінця року заплановано провести ще дві школи у Миколаєві та ще одну у Києві.

У жовтні до нас приїжджали (вже вдруге) місіонерки із США на чолі з Джін Макроскі. Їздили з ними у дім для літніх людей, мали гарний час спілкування. Ввечері організували з’їзне зібрання за участі сестер.

Хочу кілька слів сказати про мою дружину, яка мені допомагає у цій роботі. На її плечах не тільки дім та діти, вона також служить людям в селі. Хоча є фельдшер, але люди приходять до неї, щоб зробила укол чи поміряла тиск.

Просимо молитися за нас, найбільше зараз маємо потребу в домі молитви.

Віталій Маланчук, Івано-Франківська область, уривок з листа

 



Додати коментар

Пожертвувати