Місіонерські дороги: Нововолинськ — Прага

29.10.2019
0
612

Подружжя служителів із Нововолинська Леонід і Ліна Демчуки розповідають про початок праці у Празі.

Леонід:

Ми мали служіння в Україні — з дітьми, з молоддю, в церкві… Але так сталося, що Бог повністю повернув наше життя в іншому напрямку.

Ми бачимо, скільки людей, зокрема з України, останнім часом від’їжджають на роботу закордон — в Польщу, в Чехію, в інші країни. Тому ми відчули Боже керівництво їхати в Чехію, місто Прага, щоб служити нашим людям там. І сьогодні ми маємо там дуже цікаву і благословенну працю.

Один із напрямків нашого служіння — проведення євангелізації для туристів, яких дуже багато приїздить, щоб подивитися місто, його визначні місця. Є гарна молодь, яка горить бажанням проповідувати Ісуса Христа. Беремо Нові Заповіти чеською, словенською, українською, російською, польською, англійською мовами і йдемо до людей. Співаємо на вулицях. Якщо бачимо, що люди цікавляться, то даруємо літературу. Люди беруть із задоволенням. Звичайно є й такі, що не зовсім приймають.

За статистикою 80% населення Чехії — не вірять в Бога. Тому стараємося донести Євангелію й місцевим — це велике поле для праці.

І найбільша частина — робота з віруючими людьми, які їдуть на заробітки і довгий час проживають в Чехії. Намагаємося їх залучити до служіння Богу.

Ліна:

Незабутніми і завжди неповторними для мене є наші вуличні євангелізації. Ми виходимо в місто, в людні місця, співаємо християнські пісні, роздаємо євангелії. Реакція буває різною. Але найчастіше люди зупиняються, слухають. Ми бачимо сльози на їхніх очах. Іноді, навіть не розуміючи мови, проймаються співом, кажуть, що він торкається душі і не дозволяє просто пройти мимо.

Тому ми вважаємо, що все це недаремно. І саме цей час є сприятливий для благовістя в Європі. Щоб ще раз нагадати людям про Ісуса Христа.

У Празі дуже багато туристів, щодня проходять сотні, тисячі людей. Серед них трапляються і віруючі. І коли співаємо якусь всесвітньо відому християнську пісню українською чи російською, вони підходять і дякують зі сльозами на очах.

Леонід:

Хочу звернутися до молоді, як бувають на роботі в Чехії, а особливо у Празі. Друзі, не залишайтеся на одинці, вдома, коли є можливість прийти на богослужіння і навіть взяти участь. Давайте разом служити Господу і нести Добору Новину. Запрошуємо усіх. Хай Бог благословить вас!

 

Адреса Української церкви християн віри євангельської у м. Прага:

ul. Jeseniova 77
Praha 3

Зупинка Biscupcova
трамваї 10, 11, 16

Пастор Леонід Демчук
+420608254334
 

Богослужіння:

Неділя 11:00 (богослужіння)
П’ятниця 19:00 (репетиція співу)
Субота 19:00 (молитва)

 

 



Додати коментар

Пожертвувати