Павло Федорук: «Церква готова до зустрічі з Христом!»

31.07.2020
0
791

Єпископ Павло Федорук відповідає на записання щодо світових подій останнього часу, ставлення до духовних відкритів та віри в теорії всесвітніх змов. 

— Що ви думаєте щодо нинішньої ситуації, що склалася у світі у світлі останніх подій?

— Я вважаю, що ми живемо в останній час. Я про це нерідко говорю. І не раз чув коментарі щодо цих своїх слів на зразок: «Ми вже дві тисячі років живемо. І щоразу, як тільки стається якась біда, якась війна, одразу ж починають говорити про останній час». Але я вважаю, що це самообман. Бачимо, що першоапостольська церква вважала, що живе в останній час. І тому ті люди жили посвяченим життям, вважаючи, що Господь може прийти буквально в цю ж мить. Тим більше ми сьогодні повинні жити, очікуючи приходу Ісуса Христа кожного дня. І я справді вірю, що прихід Ісуса не за горами, бо на наших очах виконується безліч пророцтв зі Священного Писання.

Проте я не зациклююся лише на очікуванні кінця. Я думаю про те, щоб мені правильно пройти свій життєвий шлях і правильно реагувати на виклики того часу, у якому мені доводиться жити.

Тобто, підсумовуючи вище сказане: у світі відбувається щось незрозуміле. У Біблії щодо останніх часів є текст про те, що на землі буде тривога й збентеження. Довкола відбуватиметься щось незрозуміле, як от тепер, коли чуємо: «Це насправді вірус чи за цим криється щось інше? Якщо вірус, то природного походження чи все ж таки штучний?» Звучить безліч запитань, і на кожне з них люди навперебій намагаються дати відповідь. Але я б радив поставити собі інше запитання: «Як пройти цей час, цей період, у якому нам доведеться жити?»

— Останнім часом поширюється безліч різноманітної продукції про останні часи. Особливо — різні пророцтва? Як ви ставитеся до цього та як зрозуміти, на що варто звертати увагу, а на що ні?

— Я думаю, що краще якомога менше дивитися подібних матеріалів. Я процитую слова Ісуса Христа: «То не ваша справа знати час та добу, що Отець поклав у владі Своїй. Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете» (Дії 1:7).

Якщо, згідно з Писанням, останньому часу буде характерно багато хвороб, катаклізмів, бід, хоча, звісно, вони були в усі часи, краще запитаймо себе: чи ми запасаємося вірою на той час? Чи  ми ревнуємо про дари Духа Святого, щоб, коли довкола нас буде безліч хворих, ми мали силу й владу покласти руки й молитися за них? Я вірю, що потужне злиття Святого Духа — це також одна з ознак останніх часів, про яку говорить апостол Петро, посилаючись на слова пророка Йоіля.

Те, що відбувається у світі — вторинне. Головне, що відбувається з твоїм серцем і твоєю вірою. Чи ревнуєш ти про те, щоб пророкувати, бачити видіння, мати інші дари Духа Святого? Я молюся за це. Наша церква ревнує за це останні роки. Щоб нам увійти в цей останній час сильними, із помазанням, із владою та силою від Духа Святого.

«Коли зійде на вас Дух Святий, ви приймете силу й будете Господніми свідками». Коли ж ви начитаєтеся новин чи якихось прогнозів, чи навіть пророцтв, невідомо ким проголошених, то свідками чого ви станете? Свідками непевності, страху й збентеження. Тому не наша справа знати часи й доби, як би це привабливо й цікаво не було. Наша справа прийняти силу Духа Святого й стати свідками Христовими.

Тому поменше слухайте різних коментаторів. Тепер є багато аналітиків-фантазерів, які висловлюють якісь власні думки, переповнюючи наш час і наш розум будь-чим, але не Божим Словом і не Божою присутністю. Навіть серед пророків, як на мене, нині дуже багато туману, і багато пророцтв не є пророцтвами, на жаль. Це наша проблема, наша вина. Нам треба більше молитися, щоб ясний сильний пророчий голос звучав сьогодні в церкві.

Тому проводьмо свій час так, щоб могли сказати: «Сьогодні Господь повідав мені ось таке…» Це буде будувати віру.

— Що ви думаєте про теорію всесвітньої змови?

— Я думаю, що всесвітня змова є. Вона в тому, що диявол уже давно замислив погубити світ і людей, які живуть у ньому. Він має на меті позбавити церкву віри. Усе решта — деталі: хто, де, світовий уряд, масони, адренохром і т. ін. Тому я б радив не забивати цим голову, бо все одно ніхто не скаже нам правди про те, що відбувається  у світовій політиці. Усе, що ми дивимося на різних ресурсах, особливо щодо цього питання, — зазвичай неправда або лише та дрібка, яку дозволили відкрити, і вона не змальовує повної картини. Тому краще шукати того, щоби Бог говорив саме тобі, щоб тобі відкривав. Важливіше за все — знати, що Бог хоче сьогодні від мене. Можливо, хтось очікує мого дзвінка й духовної чи іншої підтримки. Можливо, з кимось потрібно зустрітися завтра, комусь засвідчити про Христа. Просто проживаймо правильно свої дні.

Цього року я мав нагоду побувати в церквах Бразилії і був здивований побаченим. Я був у п’ятидесятницькій церкві, де потужно діють дари Святого Духа. Служителі дуже пильно ставляться до цього й ревнують про це. Коли я потрапив на перше служіння в тій церкві, то переживав потужну Божу присутність. Ми прийшли десь за півгодини до початку зібрання. І хоча ще служіння не почалося, я настільки відчув Бога, що сльози одразу потекли з моїх очей. І майже весь час служіння я проплакав. Саме зібрання також було дуже натхненним, я не часто переживав такий Божий дотик. І коли я був на одному служінні (на з’їзді в джунглях), на якому було близько п’яти тисяч людей, мене шокував один момент. Один пастор звернувся до людей із запитанням, чи готуються вони до приходу (тема приходу Христа там ключова в проповідях). «Церкво, ти готуєшся до зустрічі з Христом? — запитав він, а потім сам відповів: — Ні, Церква вже готова до зустрічі з Христом!»

Це для мене зазвучало потужно! Можливо, то якась наша національна особливість, що ми завжди готуємося й ніколи не готові. Завжди нам чогось бракує. І за цей час я багато переосмислив і  вважаю, що ненормально завжди говорити, що ми не готові. Ми повинні бути завжди готовими зустріти Христа. Це неймовірно змінює мислення. Багато питань відпадає, коли ми усвідомлюємо, що ця зустріч буде скоро, і маємо від Бога все для того, щоб бути готовими до цієї зустрічі.

Канал «Церкви Святої Трійці»



Додати коментар

Пожертвувати